dilluns, 22 de juny de 2015

Grans esperances/Grandes esperanzas:Phillip Pirrip, conegut amb el sobrenom de Pip, és un nen orfe, de classe humil, que viu en un petit poble anglès. Pip creix al costat de la seva germana, que el castiga sempre que pot, i el seu cunyat, un ferrer bondadós que li ensenyarà l’ofici. Però Pip és massa curiós per resignar-se a una vida tan anodina i té esperances de convertir-se en una persona important. Un bon dia descobreix un fugitiu de la justícia que viu amagat en un cementiri. En lloc de delatar-lo, Pip li porta menjar perquè no es mori de gana. Temps més tard, entra a treballar al servei de la senyoreta Havisham, una dona adinerada i excèntrica, i de la seva filla adoptiva, Estel·la. I el dia que se li presenta per sorpresa Mr Jaggers, un advocat de Londres, per dir-li que un benefactor anònim el vol convertir en tot un gentleman, Pip comença a creure que les seves grans esperances potser no havien estat en va.

------------------------------------------------------Opinió personsal------------------------------------------------------------------------
Espectacular *-* Grans Esperances és un llibre ple d'històries meravelloses i en la meva opinió, és un gran llibre. Tots els personatges tenen alguna cosa diferent i crec que és el que més m'ha enganxat a la novel·la.
T'encontres amb històries "senzilles" com la de Joe, Biddy o Wemmick, que són , també en la meva opinió , els personatges amb més bon cor de tot el llibre.
O en històries més complexes, com la de la senyoreta Havisham, Estella o el mateix protagonista, Pip.

Jo abans de llegir el llibre vaig veure la pel·lícula que van fer al 2012 (sí, ja ho sé, no me mateu) i ja em va encantar .

La senyoreta Havisham és interpretada per la magnífica Helena Bonham Carter, i tot i que no s'assembla molt al personatge que està descrit al llibre, Helena interpreta molt bé el paper (com no, parfavah).
I els altres actors també són genials.

***
Petita curiositat: Sabieu que l'actriu que fa de Biddy és la mateixa que fa de Lavender en Harry Potter?

***

Un cop vaig acabar la pel·lícula ja havia decidit que m'anava a llegir el llibre, però... em van obligar a llegir l'adaptació en classe de castellà... (Malditosh!).
L'adaptació és totalment fidel al llibre ,tot i que (com és normal en una adaptació) hi ha moltes escenes que a mi em semblen prou bones que no surten .
I en quant a les il·lustracions també són molt bones.

Després per fi vaig aconseguir llegir el llibre "original" per així dir-ho *música celestial* i tot i que en algunes parts m'he avorrit un poc perquè la història me la sabia de memòria, ha sigut una bona lectura perquè com ja he dit abans apareixen moltes escenes importants que en l'adaptació i en la pel·lícula ni les mencionen.

En fi, fins ací el testament de hui xD
Una abraçada:
Lluna


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grandes esperanzas no es solo una historia de grandes sueños y dramáticas contrariedades, sino esencialmente, como dijo Chesterton, de grandes vacilaciones. Pip, un niño huérfano y medroso, tiene un terrorífico encuentro con un preso evadido al que se ve obligado a procurar víveres y una lima. Poco después, es llamado a la tenebrosa mansión de una rica y recluida dama como compañero de juegos de una niña seca, hermosa y altiva. Allí, el huérfano aprende, por primera vez, que sus manos son bastas y sus botas demasiado gruesas.

---------------------------------------------Opinión personal----------------------------------------------
Espectacular * - * Grandes Esperanzas es un libro lleno de historias maravillosas y en mi opinión, es un gran libro. Todos los personajes tienen algo diferente y creo que es lo que más me ha enganchado a la novela.
Te encuentras con historias "sencillas" como la de Joe, Biddy o Wemmick, que son, también en mi opinión, los personajes con mejor corazón de todo el libro.
O en historias más complejas, como la de la señorita Havisham, Estella o el mismo protagonista, Pip.

Yo antes de leer el libro vi la película que hicieron en 2012 (sí, ya lo sé, no me matéis) y ya me encantó.

La señorita Havisham es interpretada por la magnífica Helena Bonham Carter, y aunque no se parece mucho al personaje que está descrito en el libro, Helena interpreta muy bien el papel (como no, parfavah).
Y los otros actores también son geniales.

***
Pequeña curiosidad: ¿Sabíais que la actriz que hace de Biddy es la misma que hace de Lavender en Harry Potter?

***
Una vez terminé la película ya había decidido que me iba a leer el libro, pero ... me obligaron a leer la adaptación en clase de castellano ... (Malditosh!).
La adaptación es totalmente fiel al libro ,aunque (como es normal en una adaptación) hay muchas escenas que a mí me parecen bastante buenas que no salen.
Y en cuanto a las ilustraciones también son muy buenas.

Luego por fin conseguí leer el libro "original" por así decirlo * música celestial * y aunque en algunas partes me he aburrido un poco porque la historia me la sabía de memoria, ha sido una buena lectura porque como ya he dicho antes aparecen muchas escenas importantes que en la adaptación y en la película ni las mencionan.

En fin, hasta aquí el testamento de hoy xD
Un abrazo:

Lluna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada