dijous, 25 de juny de 2015

Llums del nord/Luces del norte


Aquesta és la primera novel·la de la trilogia “La Matèria Obscura”, una sèrie farcida d’éssers fantàstics i escenaris meravellosos. La protagonista és la Lyra Belacqua, una òrfena que s’ha criat envoltada d’erudits en un college d’Oxford. 
Pàgines: 430 pàgines.

---------------------------------------Opinió personal-----------------------------------------------------------
Un llibre FANTÀSTIC.
El que m'agrada molt del llibre és que t'ho explica tot amb molta fantasia però a la vegada, té un significat molt real.

El llibre tracta sobre una nena anomenada Lyra i el seu daimoni. Un daimoni és part de la teva ànima: naix amb tu i mor amb tu . Aquest, adopta forma d'animal. Quan ets un nen pot canviar de forma però quan entres en l'adolescència adopta una sola forma per sempre. La forma original.
Lyra sempre ha pensat que era òrfena i que anava a passar la resta de la seva vida en el Jordan college, però un dia les coses comencen a canviar.
A més, corre un rumor estrany... molts nens estan començant a desaparèixer.

Primer, aclarir que el llibre no s'assembla gens a la pel·lícula. En eixa pel·lícula han fet el que els donava la gana... Han fet als personatges d'una forma diferent, han llevat el final i l'han canviat per un altre... Res a veure.

En quant a la història... Em pareix molt bona. Des del principi que vaig estar enganxada .

La Lyra al principi em semblava un poc..."presumida" per així dir-ho. Perquè era la que manava en el grup de nens, però a la mateixa vegada pareixia lleial al no voler anar-se'n amb els nens nobles, sinó amb els fills de criats. De totes maneres el personatge va canviant al llarg de la novel·la i cada cop sembla que es preocupa més pels seus éssers estimats.


En quant al final... no és el final que s'espera i per lo tant sorprèn... peeerò a mi m'agrada. No sé als altres, però a mi m'ha encantat . A més, crec que el fet de que no posaren eixe final en la pel·lícula és per a plorar... De debò.


A aquest llibre li fique un 10 sobre 10 perquè és molt bonic i interessant.

El recomane sincerament ^^
Una abraçada:
Lluna

P.D.: M'encanten les portades d'esta trilogia xD

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Muchos mundos, una historia. Las aventuras de Lyra en la trilogía La Materia Oscura te llevarán a un universo muy particular: Luces del norte se sitúa en un mundo como el nuestro, pero a la vez muy diferente, en el que el extraño aletiómetro que Lyra posee la obligará a emprender un increíble viaje por las gélidas tierras árticas, donde reinan los clanes de las brujas y luchan los osos polares.
Número de páginas: 384 

---------------------------------------------Opinión personal-------------------------------------------------
Un libro FANTÁSTICO.
Lo que me gusta mucho del libro es que te lo cuenta todo con mucha fantasía pero a la vez, tiene un significado muy real.

El libro trata sobre una niña llamada Lyra y su daimonion. Un daimonion es parte de tu alma: nace contigo y muere contigo.Este, adopta forma de animal. Cuando eres un niño puede cambiar de forma pero cuando entras en la adolescencia adopta una sola forma para siempre. La forma original.
Lyra siempre ha pensado que era huérfana y que iba a pasar el resto de su vida en el Jordan college, pero un día las cosas empiezan a cambiar.
Además, corre un rumor extraño ... muchos niños están empezando a desaparecer.

Antes que nada, aclarar que el libro no se parece en nada a la película. En esa película han hecho lo que les daba la gana ... Han hecho a los personajes de una forma diferente, han quitado el final y lo han cambiado por otro ... Nada que ver.

En cuanto a la historia ... Me parece muy buena. Desde el principio que no podia parar de leer.

Lyra al principio me parecía un poco ... "presumida" por así decirlo. Porque era la que mandaba en el grupo de niños, pero a la misma vez parecía leal al no querer irse con los niños nobles, sino con los hijos de criados.De todas formas, el personaje va cambiando a lo largo de la novela y cada vez parece que se preocupa más por sus seres queridos.


En cuanto al final ... no es el final que se espera y por lo tanto sorprende ... peeero a mí me gusta. No sé los demás, pero a mí me ha encantado. Además, creo que el hecho de que no pusieran ese final en la película es para ponerse a llorar ... En serio.


A este libro le pongo un 10 sobre 10 porque es muy bonito e interesante.

Lo recomiendo sinceramente ^^
Un abrazo:
Lluna

P.D: Me encantan las portadas de esta trilogía xD

2 comentaris:

 1. Hola Lluna,
  Jo vaig veure la pel·lícula fa molt temps i ja gairebé no recordo l'argument, però potser me'l llegeixo, no sé..
  UN petó

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   Si t'agraden els llibres de fantasia te'l recomano , és molt bonic i entretingut.

   Una abraçada ben gran ^^
   Lluna

   Elimina